Zelenszkij megnevezte Ukrajna feladatait az Eu-csatlakozással kapcsolatban

2022. szeptember 16., 15:44

Ukrajna a jelenlegi nehézségek ellenére is végre kívánja hajtani az európai uniós tagságról szóló tárgyalásokkal kapcsolatos megállapodások minden részletét – jelentette ki videoüzenetében Volodimir Zelenszkij elnök, akit a korrespondent.net idéz.

„Bárhogyan alakuljanak a körülmények, továbbra is végrehajtjuk megállapodásaink minden részletét, hogy megnyíljon a lehetőség a tagsági tárgyalásokra. Már novemberben teljesítenünk kell az Európai Bizottság hét ajánlását, amelyeket a tagjelölt státusz megadásakor kaptunk. Minél előbb meg kell kezdődnie az integráció terén elért előrehaladásunk értékelésének az Európai Bizottság által” – hangsúlyozta az államfő.

Hozzátette azt is, hogy jövőre el kell dőlnie a fő kérdésnek: mikor kezdheti meg Ukrajna az EU-tagságról szóló tárgyalásokat.

Szerinte a kormány mindent megtesz e cél elérése érdekében.

„És a közeledés elemeinek tekintjük az olyan dolgokat, mint az EU belső piaci rendszerének kiterjesztése Ukrajnára, mint az intézményi munkánk egyesítése, például a vámnál, az Ukrajna és az uniós országok közötti közös vámellenőrzésben. Már dolgozunk ennek érdekében – zárta szavait Zelenszkij.

(korrespondent.net/Kárpátalja)