A vezérkar reagált a vezetésen belüli nézeteltérésről szóló pletykákra

2022. szeptember 17., 13:15

Az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara tagad bármiféle megosztottságot az ország vezetésében. A katonák provokációnak nevezték az ilyen közléseket – írja a korrespondent.net az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának a Facebook közösségi oldalon megjelent közleményére hivatkozva.

A katonák jelezték, hogy a hadsereg és a vezetés mindent megtesznek Ukrajna védelméért, és nincsenek konfliktusaik.

„Az irányítás egységének elve vezérel bennünket, és nem engedjük meg a katonai kollektíván belüli megosztottságot. Megengedhetetlenek az egyik vagy másik irányban tett konkrét akciókkal kapcsolatos politikai spekulációk, valamint a nyíltan provokatív kísérletek, hogy bevonják ebbe az állam felsőbb katonai és politikai vezetését” – áll az üzenetben.

A hadsereg felhívja a figyelmet, hogy egyes bloggereknek ma egészen bizonyosan nem kellene nem létező konfliktusokról beszélni, amelyek félreértésekhez vezethetnek a társadalomban.

„Már sok mindent elvégeztünk, de még több munka áll előttünk, ami kölcsönös megértést, bizalmat és tiszteletet igényel. A katonával kezdve, aki ebben a pillanatban szabadítja fel Ukrajna következő települését vagy tartja a maga frontszakaszát, és a konkrét tervek kidolgozásán dolgozó parancsnoki állománytól a Legfelsőbb Főparancsnokig, összeköt bennünket a közös cél: legyőzni a vérellenséget!” – közölte a vezérkar.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy a közelmúltban Hanna Maljar védelmi miniszterhelyettes felszólította az ukránokat, hogy ne higgyenek az Ukrán Fegyveres Erőkről szóló meg nem erősített publikációknak.

(korrespondent.net/Kárpátalja)