Szeptemberben 400 települést szabadított fel az ukrán hadsereg

2022. szeptember 24., 14:32

E hónap eleje óta az ukrán csapatok mintegy 400 várost, nagyközséget és falut szabadítottak fel – jelentette be Volodimir Zelenszkij elnök pénteken este hagyományos videoüzenetében, amelyet a korrespondent.net ismertet.

„Az aktív akciók megkezdésével hazánk keleti részén szeptemberben mintegy 9 000 négyzetkilométernyi terület, közel 400 település szabadult már fel” – közölte az államfő.

Szerinte ezt az eredményt többek között az ideiglenesen megszállt területeken a védőket segítő civileknek köszönhetően sikerült elérni. Zelenszkij felszólította polgártársait, hogy továbbra is tegyenek így.

„Adjanak meg minden adatot titkosszolgálatainknak azokról, akik szervezik és segítik lebonyolítani ezt a bohózatot az álreferendumokkal. Adjanak meg minden információt az orosz mozgósításról, általában az orosz hadseregről. Segítsenek a megszállt területeken azoknak, akiknek szükségük van rá: az időseknek, egyedülállóknak, gyermekes családoknak. Ukrajna visszatér minden földjére, és a lehető legtöbb embert meg kell ott tartanunk” – mondta.

(korrespondent.net/Kárpátalja)