A parlament következő ülésén szavaz az orosz vagyon államosításáról

2022. október 4., 08:35

A Legfelső Tanács következő plenáris ülésén tervezi megszavazni az orosz vagyon államosításáról szóló törvényjavaslatot – közölte Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke, akit az Interfax–Ukrajina idéz.

„A Legfelső Tanács egy új törvénytervezetet fog megvitatni, mely egy egészen leegyszerűsített rendszert javasol, a teljes olyan vagyon elkobzására, amely az Oroszországi Föderációban élő személy, a nemzetközi jog alanyaként az Oroszországi Föderáció tulajdona. Úgy gondolom, hogy a Legfelső Tanács következő ülésén feltétlenül elő lesz terjesztve és meg lesz szavazva, ahogyan azt Ukrajna elnöke ígérte” – közölte sajtótájékoztatóján a házelnök.

Emellett Sztefancsuk szerint a Rada jelenleg egy olyan kezdeményezésen dolgozik, amely megfosztja Oroszországot úgynevezett állami mentelmi jogától az ellene hozott bírósági határozatokkal kapcsolatban.

A várakozások szerint külön eljárás keretében államosítanak több mint 900 Oroszország tulajdonát képező objektumot, amelyek listáját a Miniszteri Kabinet készítette elő.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)