Robbanás volt a Krími hídon

2022. október 8., 12:41

Október 8-án reggel hatalmas tűz ütött ki egy robbanás után az orosz csapatok logisztikai ellátásának szempontjából igencsak fontos krími hídon.

A hírt az rbc.ua hírportál közölte az InformNapalmra hivatkozva.

A tűzről kijevi idő szerint 6.40-kor kezdtek megjelenni a hírek, kis idő elteltével pedig fotók és videók is megjelentek az esetről. A felvételeken jól látható, hogy a vasút lángol, azonban az autóút is megrongálódott, a hídon lezárták a közlekedést.

Vitalij Kim, a mikolajivi katonai adminisztráció vezetője Telegramján szintén megosztott egy videofelvételt a történtekről, amelyen látni, hogy üzemanyagot szállító ciszternák lángolnak, melyeket valószínűleg az orosz hadsereg számára szállítottak.

Az oroszok verziója

Az Oroszországi Föderáció Nemzeti Terrorellenes Bizottsága közölte, hogy a krími hídon állítólag felrobbant egy teherautó. Ennek következtében az oroszok szerint a vonaton lévő tankok szintén felrobbantak, a híd pedig megrongálódott.

Ugyanakkor a krími fake-parlament úgynevezett „feje”, Volodimir Konsztantyinov azt nyilatkozta, hogy „ukrán vandálok” vettek részt a krími híd megrongálásában.

Putyin szintén nyilatkozott a helyzet kapcsán

Amint arról az orosz média beszámolt, Vlagyimir Putyin orosz elnök utasította a krími híd helyzetével foglalkozó kormánybizottság felállítását.

A robbanás pillanatáról is megjelent a felvétel

Volodimir Szolovjov orosz propagandista videót tett közzé a krími hídon történt robbanás állítólagos pillanatáról. A felvételen látható, ahogy egy teherautó halad a hídon, majd egy robbanás történik. A videóból nem derül ki, hogy maga a teherautó robbant fel, vagy valami más volt ennek az oka.

(rbc.ua/VV)