Zelenszkij: A mozgósított oroszok ágyútöltelékként nyomást gyakorolnak az ukrán védőkre

2022. október 14., 16:32

Volodimir Zelenszkij elnök csütörtök esti videoüzenetében arról beszélt, hogy az orosz mozgósítottakat „ágyútölteléknek” használja a parancsnokságuk, de ez érezhető nyomást gyakorol az ukrán védőkre – írja az Ukrajinszka Pravda.

„Most Oroszország a mozgósítottak ezreit dobja a frontra. Nincs számottevő katonai felkészültségük, de a parancsnokságuknak erre egyáltalán nincs is szüksége. Arra számítanak, hogy a mozgósított oroszok legalább néhány hétig képesek lesznek életben maradi a háborúban, aztán meghalnak, azután újakat visznek a frontra. De addig is az, hogy az orosz tábornokok ágyútöltelékként használják népüket, lehetővé teszi, hogy további nyomást gyakoroljanak védőinkre. Ez egy érezhető nyomás. És hálás vagyok minden katonánknak, aki ezt elviseli. Hálás vagyok azoknak a partnereknek is, akik megértik, hogy ilyen körülmények között a védelmi támogatás növelésére van szükségünk” – idézi a portál az államfőt.

Zelenszkij egyben jelezte, hogy a bahmuti szakasz továbbra is egyike a legkeményebbeknek a fronton. Elismeréssel szólt a szárazföldi erők 5. önálló rohamezredének, az 1. önálló tengerészgyalogos zászlóaljnak és az Ukrán Nemzeti Gárda 4. dandárja egyik zászlóaljának katonáiról „vitéz és hősies tetteikért” avédekezés soránezen a szakaszon.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)