Kárpátalja megkapta az influenza elleni védőoltást

2022. november 26., 09:48

Epidemiológusok azt jósolják, hogy a 2022‒2023-as járványszezonban az influenza és a Covi-vírusok ismét egyszerre fognak fertőzni.

Kárpátalja megkapta az influenza megelőzésére szolgáló védőoltásokat. Ezt Miroszlav Bileckij, a megyei katonai közigazgatási hivatal első elnökhelyettese jelentette be.

„Kétféle vakcina áll rendelkezésre – a VAXIGRIP és a JCI FLU összesen 5 410, illetve 3 800 adagban. Az oltóanyagokat már kiosztották a megye kommunális és magántulajdonú egészségügyi intézményeibe, amelyek egészségügyi alapellátást biztosítanak” – mondta.

Mindenekelőtt a kockázati csoportokhoz tartozó személyeknek van szükségük védőoltásra, beleértve a következőket: 60 év felettiek; 6 hónapos és idősebb gyermekek; terhes nők; krónikus betegségben szenvedők; a szakmai kockázati csoportba tartozó személyek (egészségügyi dolgozók, tanárok, katonaság, eladók stb.).

Fontos, hogy az influenza elleni védőoltással egyidejűleg lehetőség van a koronavírus ellen is védekezni. Az influenza és a Covid-elleni védőoltás ingyenes.

(carpathia.gov.ua/RV)