Az elmúlt éjszaka során a járőrök két személynél találtak kábítószert

2022. november 28., 17:35

Vasárnap 23 óra körül lakossági bejelentést kaptak a járőrök, mely szerint egy VAZ személygépkocsi sofőrje valószínűleg ittas állapotban vezet.

A keresett autót Ungváron, az Odeszka utcában állították meg a rendőrök. A beszélgetés során az ellenőrök észrevették, hogy a férfi gyanúsan viselkedik, ezért felületes ellenőrzést végeztek. A rendfenntartók a férfi pénztárcájában egy nejlonzacskót találtak, amelyben valószínűleg kábítószer volt, az autóban pedig egy gyufásdobozt, ugyanilyen anyagot és egy dohányzóeszközt.

Ekkor a férfi agresszíven kezdett viselkedni, felkapta a nejlonzacskót, a szájába vette és menekülni kezdett. A rendőrök a szabálysértőt üldözőbe vették, majd amikor utolérték, megbilincselték és őrizetbe vették.

Emellett az ellenőrök alkoholos ittasság jeleit észlelték a férfinál. Az állampolgár beleegyezett abba, hogy Drager segítségével egészségügyi intézményben ittassági vizsgálatot végezzen. A készülék 0,52 ppm-et mutatott. A járőrök ittas járművezetés miatt közigazgatási eljárást indítottak a férfi ellen, és a helyszínre hívták a nyomozókat, akik kivizsgálják az eset részleteit.

(Facebook/RV)