Média: terrorcselekményként vizsgálják a spanyolországi ukrán nagykövetségen történt robbanást

2022. december 1., 09:48

A spanyol Országos Bírói Kollégium megindította az előzetes eljárást az Ukrajna Madridi Nagykövetségén történt robbantás ügyében, terrorcselekménynek minősítve az esetet – jelentette a Jevropejszka Pravda az Europa Press spanyol hírügynökség nyomán.

Jose Luis Calama, az Országos Bírói Kollégium bírája döntött így, miután megkapta az ukrán nagykövetségen történt robbanás körülményeiről szóló előzetes rendőrségi jelentést.

Hírügynökségi források szerint az előzetes elemzés értelmében az ukrán nagykövetség vezetőjének, Szerhij Pohorelcevnek címzett csomag pirotechnikai elemeket tartalmazott.

Az Europa Press információi szerint a bíró a nyomozás megindításának elrendelésével a rendőrségi jelentésre vár, amely részletesebb és konkrétabb információkat tartalmaz az esetről.

Szerda délután vált ismertté, hogy a diplomáciai intézmény helyiségében történt robbanás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett Ukrajna Madridi Nagykövetségének egyik munkatársa. Ukrajna Külügyminisztériuma később megerősítette az információt, miszerint a spanyolországi nagykövetség robbanóanyagot tartalmazó borítékot kapott.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)