Kenőpénzt ajánlott a járőröknek egy ittas sofőr

2022. december 7., 10:31

Hétfőn 16 óra körül érkezett bejelentés a járőrökhöz egy Iveko márkájú kamionról, amelynek vezetője Alsókaraszló (Zariccsa) községből Munkács irányába haladt, és a gyanú szerint ittasan vezetett.

Hamarosan a rendőrök észrevették az autót a beregszászi járási Beregkövesd (Kamjanszke) faluban. A sofőr lekapcsolt lámpával közlekedett, és ok nélkül áthajtott a szemközti sávba. A rendfenntartók megállították az autót és megkezdték a sofőr okmányainak ellenőrzését. A beszélgetés során alkoholos ittasság jeleit észlelték a férfinál, aki megtagadta a vizsgálatot.

A rendőrök közölték a sofőrrel, hogy ittas állapotban, illetve bekapcsolt lámpák nélküli vezetés miatt közigazgatási eljárást indítanak ellene. Ekkor a férfi kenőpénzt kínált a járőröknek, hogy elkerülje az adminisztratív felelősséget. A járőrök elutasították, de a férfi továbbra is kitartott, és készpénzt tett a rendőr zsebébe. A járőrök jegyzőkönyvezték az esetet és nyomozócsoportot hívtak a helyszínre, mert a kenőpénz felajánlása büntetőjogi felelősséget von maga után.

(Facebook/RV)