Védelmi Minisztérium: Mintegy 280 orosz katonai alakulat tevékenykedik Ukrajnában

2023. január 14., 08:36

Az Oroszországi Föderáció folytatja hadereje növelését Ukrajnában, január 10-én – figyelembe véve a műveleti tartalékot – csaknem 280 alakulat tevékenykedett az ellenséges erők kötelékében – közölte sajtótájékoztatóján Hanna Maljar védelmi miniszterhelyettes, akit a korrespondent.net idéz.

Elmondása szerint múlt héten közel 250 alakulat működött Ukrajna területén.

„Az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erőinek parancsnoksága erősíti a haderőcsoportot Ukrajna területén, a mozgósítottakat a fehérorosz és az oroszországi gyakorlóterekről a harcok övezetébe és a határ menti területekre vezényli át. Az ellenség továbbra is a donyecki régióra összpontosítja fő erőfeszítéseit” – jelezte a helyettes tárcavezető.

Maljar hangsúlyozta, hogy a szükséges számú technikailag felkészített harci eszköz hiányában a Kreml aktívan használja az emberi erőforrásokat, hogy sikereket érjen el a harctéren.

Hozzátette, hogy az ellenség továbbra is váltogatja egységeit a regionális haderőcsoporton belül Fehéroroszország területén.

A korrespondent.net emlékeztet, korábban Olekszij Hromov, az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara Műveleti Főosztályának helyettes vezetője jelezte, az előttünk álló esztendőben változatlanul fennáll a támadás veszélye Fehéroroszország területéről.

(korrespondent.net/Kárpátalja)