Ittas motoros okozott halálos balesetet

2023. február 4., 08:32

Február 2-án 19 óra körül a rendőrségre bejelentés érkezett az orvosoktól a huszti járás Ilosván történt halálos balesetről.

Az eset helyszínére a helyi rendőrség nyomozócsoportja érkezett ki. A rendfenntartók lefolytatták az elsődleges nyomozást, és megállapították, hogy Ilnica község 23 éves lakosa egy rendszám nélküli Geon motorkerékpárt vezetve áttért a szembközti sávba, a járdára hajtott és betonkerítésnek ütközött. Ennek következtében a motorkerékpár 15 éves utasa, aki védősisak nélkül utazott, olyan súlyos testi sérüléseket szenvedett, amelyek következtében a mentőautóban életét vesztette. A motorkerékpár vezetőjét szintén sérülésekkel szállították kórházba.

Kiderült, hogy a férfi a jármű vezetése közben ittas volt. A vérében 1,7 ppm alkoholt találtak. A sofőrt őrizetbe vették és ideiglenes letartóztatásba helyezték. Tettéért tíz évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti öt évtől tíz évig terjedő járművezetési jogtól való eltiltás mellett. Az ügyben folytatódik az előzetes nyomozás.

(Facebook/RV)