Elindult a Nemzetpolitikai Államtitkárság Miénk a város! című játéka

2023. február 22., 10:07 , 1147. szám

A Nemzetpolitikai Államtitkárság idén tizedik alkalommal hirdette meg Miénk a város! című játékát, amelyre 6–10 éves külhoni óvodások és kisiskolások jelentkezhettek. A játék február 17-én indult.

A verseny négy héten keresztül tart. Az első feladat február 17-én, az utolsó pedig március 16-án kerül fel a Miénk a város! felületére.

A játékra regisztrált kisdiákok érdekes feladatokat oldhatnak meg, amelyekkel pontokat szerezhetnek. Pontjaik gyarapodásával egy város épül fel úgy, hogy a játék elején még színtelen vonalak kiszíneződnek, fokozatosan felépül az iskola, valamint a város többi épülete is.

Az idei verseny témája az előző évekhez hasonlóan szorosan kapcsolódik a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus évéhez, a 2023 a gondoskodó nemzet éve programsorozathoz. A játék középpontjában a család, az egymás iránti gondoskodás áll.

A játék lényege, hogy minden gyermek saját kitartásával és tehetségével tud tenni közösségéért, hiszen a négy hétig tartó játék során nem önmagáért, hanem közösségéért játszik, a nyereményét közösségének ajánlja fel. Az előző évekhez hasonlóan az idei verseny nyertesei is 100 000 forint értékű Csodasarkot – fejlesztőjátékokat, valamint könyveket tartalmazó csomagot – nyerhetnek az iskolai, illetve óvodai közösségük részére.

A legutóbbi játékban közel 2 500 versenyző vett részt, akik a játék ideje alatt közel 60 000 megoldást küldtek be. A játék eredményeként 113 külhoni oktatási intézmény kisdiákjai nyertek 100 000 forintos Csodasarkot közösségüknek.

A játék a www.mienkavaros.hu oldalon érhető el.

(vajma.info/Kárpátalja)