Herszon megyében egy hét alatt hat ember robbant fel orosz aknán

2023. március 27., 10:34

Egy 24, illetve egy 18 éves férfi alatt robbant orosz akna vasárnap a viszokopilljai területi közösséghez tartozó Ivanyivka falu közelében, Herszon megyében. Az akna felrobbanásának következtében a helyi lakosok súlyosan megsérültek – jelentette a zn.ua a Herszon Megyei Katonai Közigazgatás tájékoztatására hivatkozva.

„Az egyik áldozat mindkét lábát elveszítette, a másik a mellkasán sérült meg, illetve aknarobbanás okozta sérüléseket szenvedett. Mindkettőt kórházba szállították Krivij Rihbe” – áll a hivatal Telegram-csatornáján megjelent közleményben.

Az elmúlt héten ez már az ötödik olyan eset volt, amikor civilek robbantak fel az Oroszországi Föderáció aknáin: egy Herszon megyei lakos életét vesztette, további öt megsérült.

Az orosz csapatok aktívan aknásítják el az ideiglenesen megszállt területeket – közölte Olekszandr Tarnavszkij dandártábornok, a Tavrija műveleti-stratégiai haderőcsoport parancsnoka. Az orosz csapatok mintegy 680 ezer hektárt aknáztak alá Herszon megye tavaly felszabadult részén.

(zn.ua/Kárpátalja)