Kígyó mászott be egy magánházba Ungváron

2023. szeptember 10., 08:47

 „Saját házában mart meg kígyó egy embert” – ezekkel a szavakkal hívták aggódó hangon a 103-as vonalat pénteken este 8 óra körül Ungvárról.

A 110-es számú csapat egy percen belül az eset helyszínére, az Onokivszka utcába ért. Mint kiderült, a hüllő bemászott a családi házba, ahol a 43 éves tulajdonos megpróbálta elkapni és kivinni az épületből. A kígyó agresszíven viselkedett, és megmarta a férfit annak bal kezén.

A mentős csapat orvosi ellátásban részesítette a férfit, és meggyőzte a kórházi kezelés szükségességéről. A hüllő külsőre hasonlított a haragos siklóra, azonban az esetleges allergiás szövődmények megelőzése érdekében a férfit az Ungvári Központi Városi Klinikai Kórházba szállították.

A haragos sikló (Coluber caspius) egy termetes eurázsiai kígyófaj, amely nevét a potenciális veszélyforrásokkal szemben tanúsított agresszív viselkedéséről kapta. Támadásainak hevessége miatt a népnyelv ugró siklóként is ismeri.

Az egészségügyi dolgozók emlékeztetnek: harapás esetén igyekezzünk minél előbb orvoshoz menni. Csak szakképzett orvos tudja megadni a szükséges segítséget. Ha a kórházba szállítás eltart egy ideig, nyújtsanak elsősegélyt az áldozatnak. Maradjanak nyugodtan, és minél kevesebbet mozogjanak.

(dzerkalozakarpattya.com/RV)