A minisztert krimire emlékezteti, ami a Kijev–Rahó vonaton történt

2019. január 5., 11:22 , 937. szám

Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter a Szabadság Rádiónak nyilatkozva kijelentette, még nem zárult le a vizsgálat az ügyben, hogy az Ukrzaliznicja egyik szerelvényén az utasra zuhant a felső ágy az azon fekvő másik utassal együtt.

„Tart ennek az esetnek a kivizsgálása, külön beszéltem az Ukrzaliznicjával ennek kapcsán. Az eset eleve az Orient expresszen történtekre emlékeztet valamiképpen (utalás Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című regényére – a szerk.)” – jelezte a miniszter a Szabadság Rádió műsorában.

A tárcavezető szerint a vizsgálatot akadályozza, hogy nem találják az esetben érintett másik nőt.

„A vizsgálat még nem zárult le, mert még mindig nem tudják megtalálni azt az utast, aki állítólag leesett. Nagyon furcsa, hogy ki esett le, leesett-e egyáltalán, miként történt mindez. Annyi bizonyos, hogy az ember nem okozhat önmagának ilyen sérüléseket. Még egyszer elnézést kérek tőle és a családjától. Remélem azért, hogy egyértelműen a végére fogunk járni, s az Ukrzaliznicja nyilvánosan megerősíti, hogy mi történt valójában” – mondta Omeljan.

Korábban az ukrán sajtó beszámolt arról, hogy december 22-én a Kijev–Rahó vonaton Nagyija Poljakovára zuhant a felső ágy egy másik utassal együtt. Poljakova lánya a Facebook közösségi oldalon közölte, hogy az eset következtében az asszonynak megsérült a medencecsontja, s a Ternopili Megyei Kórházba szállították, ahol megműtötték.

December 24-én Olekszandr Krasznostan, az Ukrzaliznicjának az utasszállítás szervezésével foglalkozó részlegvezetője a Hromadszke Rádió műsorában kijelentette, hogy a szóban forgó ágy ép volt, nem eshetett Poljakovára, következésképpen csak a másik utas esett rá.

(radiosvoboda.org/Kárpátalja)