Neves vendégek a Beregszászi MCC FIT Központban

Olvasói levél

2019. április 26., 11:19

A komplex szemléletű tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (FIT Program) 2015 óta kínál ingyenes képzéseket tehetséges felső tagozatos diákok részére. Ez egy komplex szemléletű, iskolán túli program. Oktatási koncepciójának fókuszában olyan, az iskolai oktatást kiegészítő/hiánypótló képzések állnak, amelyek sok szálon kapcsolódnak a diákok mindennapi életéhez.

2018 őszétől újabb központtal bővült a program. Beregszász városában létrehoztuk az első határon túli FIT-oktatási centrumot, ahol neves vendégeket köszönthettünk az elmúlt napokban.

Meglátogatott minket dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár és dr. Vincze Géza az Új Nemzedék ügyvezető igazgatója, akik örömmel vetették bele magukat a FIT-es életérzésbe és a gyerekekkel való kellemes beszélgetések és játékok alatt megismerkedtek a kurzusok sokszínűségével. A gyerekek elmesélték, hogy a képzés során a FIT diákokat olyan, a mindennapi élethez szorosan kapcsolódó területekre kalauzolják el, mint az egészségügyi- vagy környezeti tudatosság, a média vagy a természettudományos kísérletek világa. Kiegészítésként hetente vehetnek részt olyan angol órákon, melyek kifejezetten a résztvevők idegen nyelvű kommunikációs kompetenciáját kívánja fejleszteni.

Az államtitkár helyettes asszony további sok sikert és számos hasonló csoportot kívánt az elkövetkező évekre és ígéretet tett arra, hogy még számos alkalommal visszatér hozzánk és akár egy kurzuson is szívesen részt vesz majd.

Nagy örömünkre szolgál, hogy velünk töltöttek pár órát és a Beregszászi FIT Központ mindig visszavárja őket és minden kedves érdeklődőt!

DB