Két falu lakói figyelmeztetésül lezárták az országutat

2019. július 3., 16:03

A rahói járási Tiszabogdány (Bohdan) és Laposmező (Luhi) községek lakói lezárták a Munkács–Rohatin (H09) országutat – jelentette a Zakarpattya Online.

Az emberek követelik, hogy az illetékesek fejezzék be az útjavítást. Azt állítják, tavaly két haláleset is történt a környéken az útburkolat rossz állapota miatt.

A tiltakozók elmondták, a javítási munkálatok minősége nem elégítette ki a megrendelőket, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció illetékeseit, ezért a vállalkozó anélkül távozott, hogy befejezte volna a munkát. Ezzel viszont a Rahói járás néhány településének lakói patthelyzetbe kerültek, a bürokratikus huzavona túszaivá váltak. Mint mondják, számtalanszor megkeresték már közösségeik nevében a különböző hivatalokat. Eközben az utak borzalmas állapota miatt a járművel rendelkező lakók kénytelenek szinte havonta szervizbe vinni autóikat.

A legrosszabb a Laposmező felé vezető útszakasz. A helybéliek szerint különösen télen nehéz közlekedni arrafelé.

A tiltakozók közölték, akciójuk csupán figyelmeztető megmozdulás volt. Azt ígérik, ha követeléseik nem találnak meghallgatásra, újabb megmozdulást szerveznek, a mainál jelentősebb méretekben.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)