Szűkült a kormányfőjelöltek listája

2019. augusztus 8., 09:41

A Nép Szolgája (Слуга народу, SZN) pártnál elkészült a kormányfőjelöltek rövidített listája – jelentette ki David Arahamija, a párt megválasztott parlamenti képviselője a Ragyio NV-nek adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

„Van egy rövidített listánk, benne Andrij Koboljevvel (a Naftohaz Ukrajini Nemzeti Részvénytársaság vezérigazgatója), Olekszij Honcsarukkal (az Elnöki Hivatal vezetőjének gazdasági kérdésekben illetékes helyettese) és Vladiszlav Raskovannal (a Nemzetközi Valutaalap ügyvezető igazgatója)” – mondta el Arahamija.

A politikus megerősítette azt is, hogy Dmitro Razumkovot, az SZN első emberét tekintik az egyedüli jelöltnek a Legfelső Tanács elnökének posztjára.

Lehetséges főügyészjelöltként Arahamija Ruszlan Rjabosapkát, az Elnöki Hivatal elnökhelyettesét nevezte meg, hangsúlyozva azonban, hogy vannak más jelöltek is.

Korábban a sajtó közölte, hogy David Arahamija a frakcióvezetői poszt várományosa a Nép Szolgájánál, az ukrán parlament elnökhelyettesének pedig Ruszlan Sztefancsukot jelölhetik; ezenkívül a pártnál döntöttek a bizottságok élére szánt jelöltjeikről is.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)