A munkácsi öregcserkészek ismét hallattak magukról

Olvasói levél

2019. augusztus 14., 14:42

15 főre bővült a munkácsi 10. Sz. Munkácsy Mihály Öregcserkészcsapat-állomány, ugyanis két új tag felvételére került sor a minap.

De kezdjük az elejétől. Csapatunk teljes létszámban jelent meg a cserkészszékház udvarán. Katonás rendben sorakoztunk fel az ünnepi avatás tiszteletére. Popovics Pál, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd fogadta Zemkó Tibornak, az öregcserkészcsapat parancsnokának jelentését. Ezután történt meg a hivatalos eskütétel, amely a nyakkendőmegkötés ceremóniájával folytatódott, minekután a teljes jogú öregcserkészekké nyilváníttattak Krucsanica István és Pfaiffer István eddigi cserkészjelöltek.

Mi ebben a hír, kérdezheti az olvasó. Az, hogy a Csapat létszáma folyamatosan növekszik, miközben máshol csökkenő tendenciákat tapasztalunk, mármint ha egyéb szervezeteinket vesszük alapul.

Tizenvalahány fő ugyan nem nagyszámú egység, viszont egységes ez az egység, hogy stílszerűen fejezzem ki magamat. A cserkészhimnusz és a cserkészinduló közös eléneklésével a hivatalos rész befejeződött, viszont a vidám szórakozás csak ezután következett: illusztris bankettel ünnepeltük meg új tagjaink felvételét sorainkba. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Korolyova Erzsébet, a KMKSZ Munkácsi Alapszervezetének elnöke, aki jókívánságait fejezte ki a csapat minden tagjának, és külön köszöntötte az „újoncokat” is.

Az élet ezzel az eseménnyel természetesen nem áll meg, máris elkezdtünk készülni az augusztus 26–29. között Budapesten megrendezendő összmagyar cserkésztalálkozóra, amelyen öttagú küldöttségünk remélhetőleg méltóan fogja képviselni nemcsak a kárpátaljai cserkésztársadalmat, hanem részben kisebbségi magyarságunkat is. Úgy legyen! Jó munkát!

Fedeles Jenő
cserkészcsapattag