Még 90 nap haladék a külföldi rendszámú autók tulajdonosainak

2019. augusztus 31., 10:12

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke javasolja a Legfelső Tanácsnak, hogy halassza el további 90 nappal az elvámolatlan külföldi regisztrációjú gépkocsik tulajdonosaira kiróható emelt összegű bírságok bevezetését – jelentette az Ekonomicsna Pravda.

„A törvénytervezet javasolja, hogy 90 nappal tolják ki azon ukrán jogszabályi rendelkezések hatálybalépését, amelyek fokozott felelősséget írnak elő a járművek Ukrajna területén ideiglenes behozatali és tranzit vámrendszerekben való közlekedése során elkövetett szabálysértésekért” – áll a parlament weboldalán augusztus 30-án megjelent tervezet kísérőlevelében.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, hogy a külföldi regisztrációjú gépkocsik tulajdonosainak augusztus 22-ig volt lehetőségük törvényesen elvámoltatni és bejegyeztetni járműveiket. Augusztus 29-én Zelenszkij elnök javasolta a Legfelső Tanácsnak, hogy halassza el a szóban forgó járművekre kiróható emelt összegű bírságok bevezetését.

Ukrajnában a legszerényebb becslések szerint is még legalább 300 ezer külföldi rendszámú gépkocsi közlekedik. Az új szabályok értelmében tulajdonosaikra a jövőben akár 170 ezer hrivnya bírságot is kiszabhatnak, illetve bizonyos esetekben az elvámolatlan gépkocsik elkobzására is lehetőséget ad a törvény.

Az újabb haladék megadásáról legkorábban szeptember 3-án szavazhat a parlament.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)