A halálos baleset okozásáért elítélt Olefirt ismét letartóztatták

2019. szeptember 13., 10:07

A Lembergi Fellebbviteli Bíróság helyt adott a kárpátaljai ügyészség beadványának, s újra előzetes letartóztatásba helyezte Viktor Olefirt, a Perecsenyi Járási Állami Adminisztráció egykori vezetőjét, aki Perecsenyben ittas állapotban elütött autójával két idős asszonyt – jelentette a Zakarpattya Online.

A baleset két áldozata a kórházban belehalt sérüléseibe.

A bíróság 2019. június 14-én első fokon bűnösnek mondta ki a vádlottat a közlekedésbiztonság szabályainak halált okozó megsértésében, s hét év szabadságvesztésre ítélte őt. Az ítélet ellen a vádlott és az ügyészség egyaránt fellebbezett, így az nem emelkedett jogerőre.

Időközben azonban Olefirt szabadlábra helyezték, mivel augusztusban lejárt előzetes letartóztatásának tartama, a fellebbviteli bíróság viszont csak a napokban tárgyalta az ügyészség kérelmét a vádlott fogva tartásának meghosszabbításáról. A Zakarpattya Online azt írja, a jogvédők szerint ez a helyzet az ügyészség gondatlansága miatt állhatott elő.

Az eljárás másodfokon folytatódik, az ügyészség 10 év szabadságvesztés kiszabását kéri a vádlottra, a védelem a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)