Janukovics ügyvédei kérni fogják Porosenko kihallgatását

2019. szeptember 14., 13:25

Az Oroszországba menekült Viktor Janukovics ukrán exelnök védelme arra készül, hogy kezdeményezze a Kijevi Fellebbviteli Bíróságon, a volt államfő hazaárulási ügyében hallgassák ki Petro Porosenkót, Ukrajna ötödik elnökét – jelentette az Ukrajinszka Pravda Vitalij Szergyuknak, Janukovics ügyvédjének a RIA Novosztyi orosz hírügynökség számára adott nyilatkozata alapján.

„Az Obolonyi Kerületi Bíróságon politikai okokból nem tették lehetővé számunkra Porosenko teljes értékű kihallgatását, a bíró gyakorlatilag a harmadik számára kényelmetlen kérdésnél félbeszakította a kihallgatást” – válaszolta Szergyuk a kezdeményezésük okaira vonatkozó kérdésre.

Hozzátette, a védelem kérni fogja azoknak a tanúknak a kihallgatását is, amelyeket az elsőfokú bíróság nem tudott, vagy nem akart kihallgatni.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, Viktor Janukovicsot a bíróság 2019 januárjában távollétében 13 év szabadságvesztésre ítélte hazaárulásért és bűnrészességért Oroszország Ukrajna elleni háborús agressziójában.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)