Ennyibe kerül majd a föld

2019. november 13., 10:21

A termőföldpiac megnyitásakor egy hektár föld ára 2200 dollárnak megfelelő összeg lesz – közölte a Ragyio NV-nek adott interjújában Tarasz Viszocjkij gazdasági miniszterhelyettes, akit az Ekonomicsna Pravda idéz.

„Számításaink azt mutatják, hogy amennyiben a javasolt modellt alkalmazzuk, amely hatályos, ez átlagosan 2200 dollárnak megfelelő [ár] lesz hektáronként. Ha a korlátozott modellből indulunk ki, a korlátozásokkal, ez legfeljebb 1500. Íme a korlátozások ára (amit úgy neveznek, hogy »csak ukránok vásárolnak«)” – mondta el a miniszterhelyettes.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, november 11-én Volodimir Zelenszkij elnök arról biztosított, hogy külföldiek és külföldi cégek csak egy országos népszavazás eredményeként kaphatnak lehetőséget földvásárlásra Ukrajnában.

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet szeptemberi felméréséből kiderült, hogy az ukránok 52%-a nem támogatja a földmoratórium eltörlését, Zelenszkij erre vonatkozó döntését mindössze a megkérdezettek 35%-a helyesli, a válaszadók 64%-a pedig népszavazást szeretne ebben a kérdésben.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)