Leragasztatják a tanárokkal az iskolai tankönyvekben a szóda rákgyógyító hatásáról szóló szövegrészt

2020. december 26., 13:09

Az Oktatási Minisztérium utasította a tanárokat, hogy ragasszák le a 9. osztályos Kémia tankönyvben új szöveget tartalmazó speciális öntapadó szalaggal a szóda rákgyógyító hatásáról szóló tananyagrészt – adta hírül pénteken a strana.ua hírportál a Zerkalo Nyegyeli heti újság értesülésére hivatkozva.

A hetilap cikke szerint a minisztérium Oktatástartalmi Modernizációs Intézete körlevélben értesítette az iskolákat, hogy a Gramota Kiadó öntapadó szalagokat készített új szöveggel a Marija Szavcsin által írt 9. osztályos Kémia tankönyv számára. A szövegmódosításnak köszönhetően a szóda rákgyógyításra alkalmas „hasznos” tulajdonságai helyett tankönyvbe a jódozott só hasznosságáról szóló információ kerül.

Az intézet körlevele szerint „kérjük, tájékoztassák a tanárokat, és szervezzék meg a 9. osztályos Kémia tankönyv 8. oldalán található szöveg leragasztását a tanmenetben használandó megújított textussal.” Az új szöveget a tanárok fogják beragasztani a tankönyvbe, vagy ellenőrzik annak elvégzését.

(vb/karpat.in.ua)