Leégett egy sokgyermekes család háza

2021. május 14., 19:26

A tűzoltók csütörtökön 18 óra 54 perckor kaptak bejelentést arról, hogy a huszti járási Bilke (Bilki) településen tűz keletkezett. Az Armija utcában a falu egyik lakóépületében csaptak fel a lángok.

A 33 éves háztulajdonos csak akkor jött rá, hogy valami baj történik, amikor a mennyezetről sajátos recsegést hallott. A nő és gyermekei kisiettek az épületből. Akkor már füst szállt a ház tetejéről, és lángokat is lehetett látni. A sokgyermekes anya azonnal hívta a 101-es telefonszámot, és segítséget kért a szomszédoktól is.

A helyszínre érkeztek az Ilosvai 5. Számú Állami Tűzoltó- és Mentőegység munkatársai, akik 19 óra 25 percre lokalizálták a tüzet. A tűzoltóknak további fél órára volt szükségük a teljes oltáshoz. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően megakadályozták, hogy a lángok elpusztítsák a házat. A tűzben azonban leégett a 25 négyzetméteres tető, valamint megrongálódott az egyik szoba és az ott lévő berendezés. Személyi sérülés nem történt. A tűz okát az illetékes szolgálatok vizsgálják.

(pmg.ua/RV)