Megmentették az ukrán haditengerészet süllyedő hajóját a Fekete-tengeren

2021. október 14., 13:15

Veszélybe került a Fekete-tengeren az ukrán haditengerészet hajója, a Balta, de a helyzetet sikerült stabilizálni – derül ki az Ukrán Fegyveres Erők Haditengerészete sajtószolgálatának tájékoztatásából, amelyet a korrespondent.net idéz.

„Az időjárási körülmények hirtelen romlása következtében vészhelyzet alakult ki, amelynek következtében a nemzeti flotta egyik hajója megsérült. A helyzet felmérése után az a döntés született, hogy lehorgonyozzák a hajót a kárelhárítási intézkedések végrehajtásának biztosítása érdekében” – áll a jelentésben.

Az Infrastrukturális Minisztérium Tengerészeti Kutató- és Mentőszolgálata, az Állami Határőrszolgálat és a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata is bekapcsolódott a kutatási és mentési műveletekbe. Az akcióban nyolc hajó és csónak, valamint négy repülőgép vett részt.

„A hajó legénységének jól összehangolt és magabiztos intézkedéseinek köszönhetően a vészhelyzetet sikerült stabilizálni. A legénység életét nem fenyegeti veszély. A hajó elvesztésének veszélye sem áll fenn. Jelenleg folytatódik a sérült hajó megsegítésére, az állomáshelyére való visszajuttatására indított művelet” – tették hozzá a haditengerészetnél.

(korrespondent.net/Kárpátalja)