Kijevben átlagos a légszennyezettség szintje

2024. szeptember 21., 17:09

A szombat reggeli állapot szerint átlagos a légszennyezettség szintje Ukrajna fővárosában – jelentette a korrespondent.net a Kijev Városi Állami Adminisztrációra (KMDA) hivatkozva szeptember 21-én, szombaton reggel.

„A 8 órai állapot szerint Kijevben átlagos az atmoszférikus levegő szennyezettsége. A sugárzási háttér az egész városban normális” – áll a KMDA jelentésében.

Tájékoztatásuk szerint Kijevben a levegőnek a Dnyeper jobb és bal partján található stacionárius megfigyelési pontjain az általános levegőminőségi index 55 és 68 között mozog (átlagos szennyezettségi szint).

Eközben az IQAir megfigyelése azt mutatja, hogy Kijev jelenleg a 14. helyen áll a világon a légszennyezettség tekintetében.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy szeptember 20-án a levegő minőségének jelentős romlása volt megfigyelhető a fővárosban a Kijev megye erdőiben keletkezett tüzek miatt. A szennyezés ötszöröse volt a megengedett koncentrációk határértékének. Ukrajna fővárosa tegnap az első helyen állt a világon a légszennyezettség tekintetében.

Csak az esti órákra normalizálódott a levegő minősége Kijevben, szennyezettségét alacsonynak minősítették.

(korrespondent.net/Kárpátalja)