Teleház: esély a megmaradásra

Kárpátalja hetedik teleházát avatták Szalókán

2003. május 16., 02:00 , 122. szám

Az Illyés Közalapítvány támogatásának köszönhetően immár a hetedik kárpátaljai teleház avatóünnepségére került sor május 9-én az ungvári járási Szalókán.

A vendégeket Orosz Kálmán, a helyi KMKSZ-alapszervezet elnöke üdvözölte, köszönetet mondva mindazoknak, akik valamilyen formában tettek a kezdeményezés sikeréért, s reményét fejezve ki, hogy a teleház megtartó erőt jelent majd Szalóka s a környező települések ifjúsága számára. Az elnök büszkén emlékeztetett rá, hogy az általa vezetett alapszervezet választmányának valamennyi tagja áldozatot vállalt a kezdeményezés sikeréért.

Az avatóünnepség résztvevőit ugyancsak köszöntötte Antal Jolán, Szalóka polgármesterasszonya, meggyőződésének adva hangot, hogy a teleház újabb esélyt jelenthet a kis közösségnek a fennmaradáshoz, a világhoz való kapcsolódáshoz, a fiataloknak pedig a szülőföldön maradáshoz.

– Örülök, hogy a helybeli össze­fogásnak köszönhetően Sza­lókán teleházat avathatunk – mondta Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke. – Fontos feladat annak megszervezése, hogy a helyi közösség mellett a környező és a távolabb eső települések lakossága is hozzá tudjon férni a teleház által nyújtott lehetőségekhez. Tenni kell azért is, hogy ez a támogatási rendszer továbbra is fennmaradjon, mert nem megy semmi magától, s az embereknek meg kell küzdeniük azért, hogy az ehhez hasonló megnyitókra a jövőben is sor kerülhessen.

B. J.