40 évvel ezelőtt végeztünk

Olvasói levél

2007. december 21., 09:00 , 362. szám

2007. december 8-án találkozott a Viski 2. sz. Középiskola (ma Viski Kölcsey Ferenc Középiskola) 1966-67-es tanévben érettségizett 16 (valamikori) végzős diákja. Elsőként megkoszorúztuk Lator Imre, elhunyt osztálytársunk sírját, majd koszorút helyeztünk el Pikolcz Károly osztályfőnökünk síremlékén.

Ezt követően az osztály a régi tanteremben rendhagyó nevelési órát tartott, ahol Sari József "napos"jelentett a résztvevőknek. Elmondta, hogy az 1966-67-es tanévben az iskola létszáma 499 tanuló volt. Ebből 24 tanuló végzett. A 2006-07-es tanévben az iskola létszáma 355 tanuló, ebből 14 az érettségi előtt álló diák. Nekünk, mint szülőknek továbbra is fontos feladatunk van közösségünk, iskolánk meg- és fentartása érdekében - mondta a napos.

Balázs Éva osztálytársunk ismertette Stark Emma Magyarországon élő tanító néninek az osztályt köszöntő kedves sorait, valamint Bihunec Olga első tanítónk jókívánságait.

Ezek után iskolánk éttermében hangulatos vacsorára, közben az emlékek felelevenítésére került sor. Itt köszöntött bennünket Pikolcz Éva tanárnőnk, és kívánt mindenkinek jó szórakozást. Amiben nem is volt hiány - köszönet érte mindazoknak, akik fontosnak érezték, hogy jelen legyenek a 40 éves találkozónkon, valamint Czébely Lajosnak, Szabó Istvánnak és Ötvös Józsefnek, diáktársunknak, akik élőzenével emelték a hangulatot közel hajnalig. Végezetül úgy határoztunk, hogy 5 év múlva ismét találkozunk. Reméljük így lesz!

A diáktársak nevében: Fodor Erzsébet