Illegális bevándorlók két csoportját tartóztatták fel

2014. november 6., 19:02

Az államhatár fokozott védelmére irányuló intézkedések keretében a Csapi Határőr-parancsnokság határőrei az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársaival közösen két illegális bevándorlókból álló csoportot tartóztattak fel a tegnapi nap folyamán – közölte a Novini Zakarpattya Ukrajna Állami Határőrszolgálatának tájékoztatása alapján.

Az egyik csoportot, amelynek tagjai két gépkocsin tartottak az államhatár felé, Perecseny közelében, a Novoszelicja (Újkemence) határellenőrzési szakaszon fogták el este 20 óra tájban. A VAZ típusú személygépkocsik, melyek volánjainál honfitársaink ültek, öt afganisztáni és négy szíriai illetőségű személyt szállítottak.

Másfél órával később a „Huta” határellenőrzési szakaszon két újabb, Nagyberezna irányába haladó személygépkocsit tartóztattak fel a hatóságok további hét illegális afganisztáni bevándorlóval.

Az év eleje óta Ukrajna Állami Határőrszolgálata összesen 700 illegális bevándorlót állított elő az államhatár törvénytelen átlépéséért – olvasható a szolgálat közleményében.

(transkarpatia.net/Kárpátalja)