Brenzovics László Orbán Viktorral egyeztetett

2014. november 11., 09:06
Orbán Viktor miniszterelnök és Brenzovics László, a KMKSZ elnöke az Országházban. MTI Fotó

Az ukrajnai gázszállításokról, infrastrukturális fejlesztésekről és intézményfelújításokról is tárgyalt Brenzovics László, megválasztott ukrajnai parlamenti képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel hétfő délután az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Elmondta: a tárgyaláson üdvözölték, hogy a Szlovákia, Magyarország és az Európai Unió közös projektjeként megvalósuló új gázvezetéknek köszönhetően januártól lehetővé válik az Oroszországtól független gázszállítás Ukrajna irányába. Orbán Viktor és Brenzovics László fontosnak nevezte a magyar–ukrán határátkelők és a térség úthálózatának fejlesztését.

Megállapodtak, hogy a magyar kormányzat eddig is kiválóan működő Keleti Partnerség programját folytatják, és így lehetőség nyílik további kárpátaljai magyar kulturális és szociális intézmények felújítására – tudatta Havasi Bertalan.

Brenzovics László a megbeszélést követően lapunknak elmondta: tájékoztatta a magyar kormányfőt a kárpátaljai magyarság helyzetével kapcsolatos aktuális kérdésekről. A miniszterelnök jelezte, hogy Magyarország kormánya továbbra is odafigyel a kárpátaljai magyarságra és támogatja annak törekvéseit – foglalta össze az Országházban elhangzottakat a KMKSZ elnöke.

(MTI/szcs)