Lőszert árult egy nyugdíjas Beregszászban

2015. január 14., 18:12

A rendőrök a beregszászi vasútállomás közelében vették őrizetbe azt a 64 esztendős helyi lakost, aki lőszert próbált meg eladni a járókelőknek – jelentette a Karpatszkij Objektív.

A Beregszászi Járási Rendőrség ügyeletesét egy betelefonáló férfi tájékoztatta arról, hogy egyik ismerőse a beregszászi Állomás utcában katonai fegyverbe való lőszert ajánlott fel neki megvételre. A bejelentés ellenőrzése céljából a rendőrség operatív nyomozócsoportja azonnal kiszállt a telefonáló által jelzett helyszínre.

A rendőrök egy idős férfira figyeltek fel a vasúti sínek mentén, aki szemmel láthatóan zavarba jött a rend őrei láttán. A nyomozók a férfi ruhájának zsebeiben 50 darab 5,6 mm kaliberű töltényt és kábítószert, marihuánát találtak. Az idős ember elmondása szerint körülbelül egy hónappal ezelőtt bukkant a kábítószerre és a töltényekre a város szélén, a tó közelében, s azóta magánál tartotta azokat. Hogy pénzre tegyen szert, megpróbálta eladni a lőszert.

A nyomozók most ellenőrzik a férfi vallomását, aki ellen engedély nélküli lőszer-, illetve kábítószer-birtoklás ügyében indult bűnügyi eljárás – derül ki a Beregszászi Járási Rendőrségnek az esetről kiadott közleményéből.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)