Gyakoribbakká váltak az apróbb lopások Beregszászban

2015. február 9., 20:13

A napokban a Beregszászi Járási Rendőrségen Mikola Kuricja rendőrfőnök megbeszélést folytatott Babják Zoltán beregszászi polgármesterrel. A találkozó célja a Beregvidék életével összefüggő problémás kérdések megoldása volt – írja a Novini Zakarpattya.

A megbeszélésen Mikola Kuricja jelezte, hogy Beregszász város területén szisztematikus bűncselekményeket nem követnek el, azonban az utóbbi időben gyakoribbakká váltak az apróbb lopások. Előfordult többek között, hogy kifosztottak egy helyi lakost a város kivilágítatlan utcáján. Ehhez kapcsolódóan a polgármester megjegyezte, hogy tavaly decemberben takarékosság céljából este 21 órától lekapcsolták az utcai világítást, de a kérdés már megoldódott, s januártól kezdve 18 órától éjjel egy óráig ismét égnek az utcai lámpák, ami megelőzheti a rablásokat az éjszakai órákban.

A beregvidéki rendőrfőnök közölte, hogy az esti és az éjszakai órákban a városban négy egyenként kétfős rendvédelmi csoport járőrözik.

Megvitatták a mezőgecsei böllérversenyen elkövetett garázda cselekményeknek a járás számára aktuális témáját is. Mikola Kuricja ismételten hangsúlyozta, hogy a verekedés tisztán személyes természetű volt, és nélkülözött bármiféle nemzetiségi vagy etnikai hátteret. Jelen helyzet szerint a rendőrség megállapította a bűncselekmény elkövetőinek körét, tart a nyomozás.

Ezenkívül a járási rendőrfőnök tájékoztatta vendégét arról is, hogy rövidesen útnak indul a terrorellenes művelet (ATO) térségébe a rendvédelmisek következő csoportja, hogy felváltsák az ország keleti részén szolgálatot teljesítő társaikat.

(transkarpatia.net/Kárpátalja)