Örökölni is lehet majd a Facebook-profilunkat

2015. február 13., 14:44

A Facebook a jövőben több lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók meghatározzák, mi történjen oldalukkal haláluk után. A közösségi oldal csütörtökön jelentette be, hogy ezentúl a felhasználók akár ki is választhatnak valakit, aki „megörökli” személyes profiljukat haláluk esetén, írja The Wall Street Journal.

Ilyen esetekben eddig vagy senki sem tudott többé belépni az adott profilba, vagy lehetőség volt a profil emlékoldalként való továbbélésére. Utóbbi esetben sem lehetett többé bejelentkezni a személyes oldalra, de annak idővonalán meg lehetett jelentetni az elhunyt személlyel kapcsolatos emlékeket. A Facebook szerint azonban a felhasználók több választási lehetőséget szeretnének maguknak a haláluk esetére, ezért két új funkciót vezetnek be.

Hamarosan kiválaszthatunk egy másik felhasználót, aki kezelheti a profilunkat halálunk után. Az örökösöknek lehetőségük lesz újabb posztokat közzétenni, profilképet és háttérképet cserélni, emellett új barátságokat is köthetnek a közösségi oldalon. Ezentúl lehetőség lesz arra is, hogy a felhasználók még életükben úgy döntsenek, haláluk után töröltetni szeretnék személyes oldalukat. Az új funkciók elsőként az amerikai felhasználók számára elérhetők.

Továbbra is megmarad az emlékoldal-funkció. A személyes profilok emlékoldallá alakítását az elhunyt szerettei kezdeményezhetik, ha bizonyítani tudják a halálozást a közösségi oldalnak, például egy gyászjelentéssel.

Az USA-ban már csütörtökön életbe lépnek az új funkciók.

(transkarpatia.net/VV)