A Majdan és az Oroszországgal vívott háború bekerül a történelemtankönyvekbe

2015. március 17., 12:33

A forradalomra és a háborúra vonatkozó tananyag nyomtatásban és elektronikus formában is megjelenik – írja a Dzerkalo Tizsnya kijevi hetilap internetes változata.

A portált az Oktatási Minisztérium sajtószolgálatánál arról tájékoztatták, hogy a munkacsoport befejezte a „méltóság forradalmára” és az orosz–ukrán háborúra vonatkozó kiegészítő tananyagok kidolgozását.

A munkacsoport mintegy 40 oldalas, A4 formátumú módszertani brosúrát dolgozott ki a tanárok számára, a 11. osztályos tanulóknak pedig egy körülbelül 25 oldalas kiegészítő fejezetet Ukrajna történetéből.

A módszertani kiadvány és a tananyag egyaránt jelentős mennyiségű vizuális anyagot (fotókat, táblázatokat stb.) tartalmaz. Már megkezdődött nyomtatott formában történő kiadásuk, illetve elektronikus változatuk online (többek között az Oktatási Minisztérium portálján) elhelyezésének előkészítése.

Az anyagok nyomtatása kizárólag társadalmi kezdeményezésre és önkéntesek támogatásával történik majd, bármiféle költségvetési forrás bevonása nélkül – írja a Dzerkalo Tizsnya. A nyomtatott és az online változatok egyaránt teljesen ingyenesek lesznek.

„A méltóság forradalmáról és az orosz–ukrán háborúról szóló kiegészítő tananyagok elektronikus változatai mindjárt a közeljövőben sorra kerülő bemutatásuk után felkerülnek az Oktatási Minisztérium honlapjára” – áll a sajtószolgálat közleményében.

(zn.ua/Kárpátalja)