Ingyenes lesz a Windows 10 operációs rendszer

2015. március 20., 22:59

Amnesztiát hirdet a kalóz Windowst használók számára a Microsoft, a nyáron érkező Windows 10-et az is ingyen kapja majd meg, aki eddig illegális formában használta az operációs rendszert – írja a HVG Tech rovata.

Tulajdonképpen teljesen ingyenessé tette a Windowst a Microsoft, miután bármilyen számítógépre ingyenesen lehet majd feltelepíteni a 10-es verziót – számolt be a Verge, miután a Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy a szabály minden országban érvényes lesz.

A Microsoft gyakorlatilag azóta küzd a kalóz Windowsok problémájával, mióta a platform a világ legnépszerűbb operációs rendszere lett. Bármilyen hitelesítési-aktiválási módszert is dolgoztak ki, azt mindig sikerült megkerülniük a hackereknek, akik aztán ingyenesen letölthetővé tették az operációs rendszer minden egyes verzióját.

A Windows 10 előzetes verzióját már most le lehet tölteni a hvg.hu weboldalról (hvg.hu/tudomany/20141002_windows_10_igy_toltheti_le_ingyen), a végleges kiadás valamikor nyáron érkezik. Az új alapprogram egyik előnye, hogy használatával az eddiginél jóval több szabad hely lesz a számítógépen.

(karpathir.com/VV)