Több mint százezer hrivnyára van szükség havonta az ingyenkonyha működtésére Beregszászban

2015. április 11., 14:09

Április 9-én újabb kerekasztal-beszélgetésre került sor, amelyen a beregszászi ingyenkonyha felállításával kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a résztvevők.

A tanácskozáson jelen voltak a Máltai Szeretetszolgálat Beregszászi Szervezete, a Vöröskereszt helyi szervezete, a beregszászi magyar konzulátus, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a megyei tanács és a városban működő történelmi egyházak képviselői is.

Babják Zoltán polgármestrer a jótékonysági szervezetek képviselőivel tartott előző tanácskozáson vetette fel az ingyenkonyha létrehozásának ötletét, mivel úgy véli, hogy ezzel segíteni tudnák a rászorulókat.

Ám a polgármester arra is rámutatott, hogy csak akkor érdemes belefogni ebbe, ha legalább az év végéig működtetni tudják az ingyenkonyhát. Ehhez pedig pénz kell, mégpedig nem is kevés: háromszáz fő étkeztetésével számolva 105 ezer hrivnya havonta.

A szervezési kérdések mellett elhangzott, hogy pontos projektet kell összeállítani. Ahogy a jótékonysági szervezetek képviselői is rámutattak, enélkül ugyanis nem tudnak pályázatokat benyújtani, az alapítványoknak pedig nem tudnak pénzt kiutalni a terv valóra váltására.

A megbeszélés végén olyan döntés született, hogy elsőként a projektet kell összeállítani.  Ezt követően lehet hozzálátni a többi, nem kevésbé fontos kérdés megoldásához.

(beregszasz.com.ua/VV)