Az SZBU szerint külföldi hírszerző szolgálatok akadályozzák őket a munkában

2015. április 21., 19:26

Vaszil Hricak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetőjének első helyettese azt állítja, hogy külföldi hírszerző szolgálatok akadályozzák az ukrán rendvédelmi szervek munkáját. A kijelentés a Rendkívüli Helyzetek Állami Bizottságának konferenciahívásos tanácskozásán hangzott el – jelentette az Ukrajinszki Novini alapján az Ukrajinszka Pravda.

Hricak példaként felhozta, hogy április 20-án 22.15 és 23 óra között Az SZBU Csernyihiv, Szumi és Vinnica megyei főosztályainak „forródrótjaira” egy +443-as kóddal kezdődő (Nagy-Britannia – a szerk.) telefonszámról Skype-on névtelen fenyegetések érkeztek egy ismeretlen férfitől kijevi hivatali épületek elleni bombatámadásokról. Hozzátette: minden ilyen bejelentést alaposan ellenőriznek.

Ezenkívül az SZBU helyettes vezetője kiemelte az állandó információcserét szolgálata, az ukrán nemzeti gárda és a Belügyminisztérium között minden rendkívüli helyzet esetén.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, korábban Markijan Lubkivszkij, az SZBU vezetőjének tanácsosa nem zárta ki a helyzet destabilizálására irányuló kísérleteket Oroszország részéről a májusi ünnepek idején.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)