Feljelentették az ungvári polgármestert

2015. április 29., 17:47

A rendőrségnél és az ügyészségnél is feljelentette Viktor Pogorelov ungvári polgármestert a városi rendőrség korábbi vezetője.

Szerhij Horbany erről saját maga számolt be közösségi oldalán. A városi rendőrség volt irányítója azt állítja a megyeszékhely vezetőjéről, hogy személyes érdekeltsége van az utcai kereskedelem meglehetősen kaotikus rendjének fenntartásában. Szerinte a sok-sok utcai árus úgy kapott működési engedélyt, hogy nem kell földbérleti díjat fizetniük, amivel évente 900 ezer hrivnyával károsítják a város büdzséjét, ugyanis ennyi pénztől esik el így Ungvár.

Feljelentésében leírja, hogy ő korábban próbálta rendezni a helyzetet, de személyesen Pogorelov gátolta a munkáját, ezért feltételezi róla, hogy érdeke fűződik a szabályozatlan utcai kereskedés fenntartásához.

Nemcsak Horbany kritizálja emiatt az Euromajdan idején elűzött, majd később a bíróság által posztjába visszahelyezett polgármestert. Ivan Volosin alpolgármester folyamatosan szidja emiatt, s kettejük között nagyon megromlott a viszony.

(karpathir.com/VV)