Közzéteszik az interneten a parlamenti „munkakerülők” nevét

2015. május 18., 17:59

Holnaptól a Legfelsőbb Tanács portáljáról megtudhatjuk, miként szavaztak a képviselők, s mikor hiányoztak a „munkahelyükről”, függetlenül attól, hogy a szavazókártyájukat beregisztrálták-e az ülésteremben vagy sem – jelentette az UNIAN hírügynökség Volodimir Hrojszmanra, a parlament elnökére hivatkozva.

„Holnaptól napi információ jelenik meg a Legfelsőbb Tanács portálján a népképviselők szavazásáról, és kidolgozunk egy „top” rovatot, hogy az ország ismerje a „legjobb” munkakerülőit, azokat, akik nem szavaznak, nem vesznek részt az LT munkájában, függetlenül attól, hogy ott van a kártyájuk vagy nincs” – közölte a házelnök.

„Ha megválasztottak a parlamentbe, dolgozni kell a bizottságokban, dolgozni kell a parlamentben, szavazni kell, döntéseket előkészíteni, s ezt szakszerűen és állandóan kell végezni, és nem akkor bejárni dolgozni, amikor kedvünk szottyan” – hangsúlyozta Volodimir Hrojszman.

A parlament elnöke ezenkívül felszólította a társadalmi szervezeteket és a sajtót, hogy indítsanak „kampányt” a hiányzók ellen, ahogyan a szavazógomb-nyomogatók esetében tették. Ugyanakkor az újságírók nevettek Volodimir Hrojszman kijelentésén, miszerint a parlamentben minimálisra csökkentették a „gombnyomogatást”, azaz visszaszorították azt a korábbi gyakorlatot, hogy a képviselők egymás helyett nyomják meg szavazáskor a szavazógép gombjait.

Hrojszman hangsúlyozta, hogy jelenleg sok képviselő jár el a parlament üléstermébe és dolgozik, „de számuk nem elégséges a parlament hatékony munkájához”.

(unian.ua/Kárpátalja)