Ukrán–lengyel határátkelő létesítéséről tárgyaltak Kárpátalján

2015. június 17., 21:08

Volodimir Csubirko, a Kárpátalja Megyei Tanács elnöke és Vaszil Hubal, a megyei adminisztráció vezetője Jarosław Drozd lembergi lengyel főkonzullal tárgyalt a Lubnya (Kiesvölgy) és Wolosate közötti határátkelő megnyitásával kapcsolatos lépésekről június 15-én – adta hírül a mukachevo.net hírportál.

Fontos lenne az átkelő megnyitása, mivel a kárpátaljaiaknak az ukrán–lengyel határ átlépéséhez a 120 kilométerre fekvő Lemberg megyei határátkelőt kell igénybe venniük, vagy Szlovákián keresztül kell utazniuk Lengyelországba.

„A megyei vezetés értesítette az illetékes hivatalokat arról, hogy felgyorsítanák a határátkelő megnyitásának folyamatát, illetve az ukrán–lengyel kormányközi bizottság is megkapta javaslatainkat. Készek vagyunk aktivizálni minden kapcsolatunkat, hogy a kárpátaljai ukrán–lengyel határátkelő megnyitása megvalósuljon” – közölte Volodimir Csubirko.

Vaszil Hubal elmondása szerint az ukrán külügyminiszterrel is tárgyalni fog erről a kérdésről, továbbá meghívja Andrij Descsicja varsói ukrán nagykövetet Kárpátaljára, hogy tekintse meg az új határátkelő helyszínét.

(karpatalja.ma/VV)