Kárpátaljai fiatalok étkeztetésére gyűjt a Fidelitas

2015. június 26., 12:25

A jótékonysági akció októberig tart, az összegyűlt pénzt a Verecke Alapítványnak ajánlják fel.

A Fidelitas legutóbbi kezdeményezése egy jótékonysági akció, amely keretében gyűjtést szervez a kárpátaljai fiataloknak – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Péli Nikoletta, az ifjúsági szervezet régiós vezetője.

Szabó Dávid, Győr-Moson-Sopron megyei alelnök részletezte, hogy az Ukrajnában dúló háborús konfliktus következtében számos magyar család került nagyon nehéz helyzetbe. A kárpátaljai magyarokat is érintő katonai sorozások, a bérek fizetőképességének csökkenése, a gáz, a villany árának és az alapvető élelmiszerek árának egekbe szökése tovább súlyosbítja az ott élők életét.

„A Fidelitasnak eddig is kiemelt célja a magyar fiatalok élethelyzetének jobbítása, tette ezt már több karitatív tevékenységében országszerte. Gondolva itt a rászoruló családoknak való gyűjtésekre, vagy a karácsonyi országos ajándékgyűjtésekre” – tette hozzá.

A www.karpataljaert.hu oldalon lehet bankkártyás módon adakozni.

„Az október végéig tartó akció során a Fidelitas erre a célra elkülönített alszámláján összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatjuk el” – fogalmazott Mohácsi Tamás megyei alelnök.

(kisalfold.hu/VV)