Schulz: Ukrajnának az aktuális problémákra, s nem az EU-tagságra kellene fókuszálnia

2015. július 6., 17:32

Ukrajnának nem az EU-tagság perspektívájára kellene összpontosítania a figyelmét, hanem az aktuális problémák megoldására – jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a Jevropejszka Pravdának adott interjújában.

Az európai politikus Petro Porosenko elnök azon kijelentésére reagált, miszerint Ukrajna 5-6 éven belül teljesíti a leendő EU-tagállamok számára megállapított kritériumokat.

„A problémák, amelyekkel ma szembesülünk, mások. Még az önök kérdései is arról tanúskodnak, hogy a legfőbb prioritás az ország stabilizálása politikai, gazdasági, szociális vonatkozásban. Hiszen stabilizálva Ukrajnát esélyt kapunk az egész régió stabilizálására” – hangoztatta.

„Boldog lennék, ha lehetőség volna már ma megoldani ezt a legfőbb problémát, és akkor elkezdhetnénk a párbeszédet Ukrajna jövőjéről” – jelezte Schulz.

„Igen, megértem Petro Porosenkót. De én a távlati kérdések helyett a jelenlegi problémákra összpontosítanék” – hangsúlyozta az Európai Parlament elnöke.

„Az Európai Unió nyitott egyesülés. Szomszédainknak van európai perspektívájuk. De rendkívül nehéz bármilyen határidőről beszélni a jelenlegi helyzetben” – mondta végezetül Martin Schulz.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)