Hrojszman: augusztus 31-én összeül a parlament

2015. augusztus 21., 16:50

Ukrajna Legfelsőbb Tanácsa augusztus 31-én rendkívüli ülést tart – jelentette be Volodimir Hrojszman házelnök a 5 Kanal televíziós hírcsatorna műsorában csütörtök este.

Az Ukrajinszka Pravda a politikusra hivatkozva azt írja, hogy az ülés napirendjén a decentralizációra vonatkozó alkotmánymódosítási tervezet szerepel majd.

„Konzultálva Ukrajna népképviselőivel, úgy határoztunk, hogy erre augusztus 31-én kerül sor, amikor is áttekintjük az Ukrajna Alkotmányának módosításával összefüggő soros, a hatalom decentralizációját érintő kérdést” – közölte Hrojszman.

A parlament elnöke hozzátette, hogy a tervek szerint már a következő ülésszakon második olvasatban is elfogadnák a törvényt: „Miután lefolytattuk a konzultációkat a képviselőkkel, sor kerülhet a 300 és több szavazatos végszavazásra az Alkotmánynak a decentralizációval összefüggő módosításáról. A következő ülésszak szeptember 1-jén kezdődik”.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, az Alkotmánybíróság augusztus 3-án ismertette állásfoglalását a decentralizációra vonatkozó alkotmánymódosítási tervezettel kapcsolatban, amelyet a taláros testület megküldött a parlamentnek is.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)