Érvénytelenítették három kárpátaljai ex-képviselő diplomata-útlevelét

2015. augusztus 22., 14:44

A Külügyminisztérium érvénytelenítette Mikola Azarov volt kormányfő, a fia, Olekszij és több más egykori politikus, hivatalnok diplomata-útlevelét – jelentette a prozak.info a tárca sajtószolgálatára hivatkozva.

„A sajtó megkereséseivel kapcsolatban közöljük, hogy a diplomata-útlevelekre vonatkozó rendelkezéseknek megfelelően a Külügyminisztérium törölte Ukrajna azon alább felsorolt polgárainak diplomata-útleveleit, akik elveszítették a jogosultságot a diplomata-útlevél használatára, és nem szolgáltatták vissza a dokumentumot a Külügyminisztériumba a törvény által előirányzott határidőig” – áll a tárca közleményében.

A minisztériumnál jelezték, hogy a névsor nem végleges. Az ez irányú munkát folyamatosan végzik a tárcánál az érintett hivatalokkal együttműködésben. A jogszabályok értelmében a Külügyminisztérium tájékoztatja az érvénytelen szolgálati és diplomata-útlevelekről Ukrajna Állami Határőrszolgálatát, valamint az Interpol Ukrajnai Irodáját – tették hozzá.

A Külügyminisztérium listája 89 olyan személy nevét tartalmazza, akiknek érvénytelenítették az útlevelét. Köztük találunk három volt kárpátaljai képviselőt is, akik valamennyien a Régiók Pártja parlamenti frakciójának tagjai voltak: Ivan Busko, Vaszil Kovács, Szerhij Mosak.

(prozak.info/Kárpátalja)