Katonákat és civileket sebesítettek meg aknák az orosz határ közelében

2015. október 15., 16:58

A Kraszna Talivka mellett történt esetben három katona sebesült meg – jelentette a Luhanszk megyei katonai-polgári közigazgatás sajtószolgálata nyomán az Ukrajinszka Pravda.

„Luhanszk megyében továbbra is működnek a terrorista merénylők csoportjai. Ezúttal az orosz határtól nem messze sérültek meg katonák, ami arra vall, hogy a taposóaknát a szomszédos ország területéről érkező diverzánsok helyezhették el” – közölte Hrihorij Tuka, a megyei katonai-polgári adminisztráció vezetője.

A tájékoztatás értelmében az eset az Oroszországi Föderációval határos Sztanicja Luhanszka-i járásban, Kraszna Talivka község közelében történt október 14-én, a koraesti órákban. A hadsereg KraZ teherautója kilenc ukrán határőrrel a határmenti terület bejárása közben futott aknára. A három sebesült katonát kórházba szállították.  

Az UNIAN hírügynökség megjegyzi, hogy ezzel együtt rövid időn belül három robbantásos merénylet is történt már a térségben. Szerdán este két katona robbant fel Sztanicja Luhanszka, illetve a hadsereget a szeparatista fegyveresektől elválasztó demarkációs vonal közelében botló-drótos aknán. Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó tájékoztatása szerint a katonák a megyénkben állomásozó 128-as hegyi gyalogsági dandárban teljesítenek szolgálatot. Mindkettőjüket repesz okozta sérülésekkel szállították kórházba, életük nem forog veszélyben. A legfrissebb hír szerint csütörtökön egy 55 és egy 44 éves nőt ölt meg ismeretlen robbanószerkezet magában Sztanicja Luhanszka nagyközségben.

(pravda.com.ua/unian.ua/Kárpátalja)