Tudnivalók az egészségügyi dolgozók és a művészeti iskolák pedagógusainak nyújtandó támogatásról

2015. október 21., 10:32

Október 15-től két új támogatási rendszer indult el: az egészségügyi dolgozóké és a művészeti iskolák pedagógusaié. Kik nyújthatnak be pályázatot? Milyen dokumentumok szükségesek ehhez? Mi a teendője annak, aki be kívánja nyújtani a pályázatát?

A pályázatot csak a magyar nyelvet beszélő és a betegekkel való munkájukban alkalmazó egészségügyi dolgozók nyújthatják be. Az egyéb feltételek a http://www.kmkszalap.org/palyazati-felhivas-2015-10-12.html honlapon találhatóak.

Az egészségügyi dolgozóknak először be kell szerezniük egy hivatalos igazolást az egészségügyi intézménytől, ahol státusban vannak. A http://www.kmkszalap.org/dokumentumok-2015-10-12.html honlapról le kell tölteni a KMEDTigazolás.docx megnevezésű formanyomtatványt. Ennek a formanyomtatványnak a felső részét az egészségügyi dolgozó a munkáltatói igazolás alapján önállóan is kitöltheti.

E két dokumentum birtokában kell fordulniuk a Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társaságának járási elnökeihez, akik a magyar nyelvtudással rendelkezők részére kitöltik és kiadják az aláírásukkal hitelesített KMEDT-igazolást. Az aláíró személyek:

Ungvár: dr.Mincsuk Alexandra,  mob.tel.: 0505586724

Ungvári járás: dr. Szabó Erika, mob.tel.:0502820545

Beregszászi járás: dr. Pauk Vladimir, mob.tel.: 0673992800

Nagyszőlősi járás: dr. Molnár György, mob.tel.: 0501606909

Munkácsi járás: dr. Varga László, mob.tel.: 0508844838

Técsői, Huszti, Rahói járások: dr. Csík Adalbert Ferenc, mob.tel.: 0674436808

A pályázónak ezt követően fel kell keresni a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány valamelyik regionális irodáját. (Az irodák elérhetősége a http://www.kmkszalap.org/irodak-elerhetosege honlapon található.) A pályázat benyújtásához magával kell hoznia az eredeti munkáltatói és KMEDT-igazolást, a személyi igazolványát és identifikációs kódigazolását, valamint az egészségügyi végzettségét igazoló diplomáját, illetve ezek fénymásolatát (magyarigazolvány felmutatása, amennyiben van).

Ezen dokumentumok meg­léte esetén az alapítvány munkatársa kiállítja a pályázati adatlapot és a megfelelő megállapodást, amit a pályázónak is alá kell írnia.

A művészeti vagy zeneiskolák azon pedagógusai pályázhatnak, akik beszélik a magyar nyelvet, illetve azt munkájuk során alkalmazzák. Az egyéb feltételek a http://www.kmkszalap.org/palyazati-felhivas-2015-10-12.html-0 honlapon találhatóak.

Külön kiemelném azt a feltételt, hogy a pedagógusnak ki kell dolgoznia egy a saját munkáján alapuló, a magyar zenei és kulturális örökség megőrzését segítő éves tervet, illetve éves programtervet, amelynek terjedelmét és formáját illetően nincsenek megkötések. Ezt a tervet egy példányban a KMPSZ-hez kell eljuttatni, egy példányát pedig a pályázat benyújtásakor csatolják a dokumentumokhoz.

A pedagógusnak be kell szereznie egy hivatalos munkáltatói igazolást a művészeti intézménytől, ahol státusban van. A http://www.kmkszalap.org/dokumentumok-2015-10-12.html-0 honlapról le kell tölteni a KMPSZigazolás.docx formanyomtatványt, amelynek felső részét önállóan is kitöltheti a pályázó. Ezt az igazolást a KMPSZ alapszervezeti elnökei hitelesíthetik. Amennyiben a településen nincs alapszervezeti elnök, akkor a KMPSZ központi irodájához kell fordulni. (Cím: Beregszász 90202 Olha Kobiljanszka u. 17. E-mail: info@kmpsz.uz.ua, pedagogusszovetseg@gmail.com. Telefon: (03141)43259.)

A pályázónak ezt követően fel kell keresni a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány valamelyik regionális irodáját. A pályázat benyújtásához magával kell hoznia az eredeti munkáltatói és KMPSZ-igazolást, a személyi igazolványát, a magyar- vagy hozzátartozói igazolványát és identifikációs kódigazolását, valamint a művészeti szakvégzettségét igazoló diplomáját, és a már említett programtervet.

Ezen dokumentumok megléte esetén az alapítvány munkatársa kiállítja a pályázati adatlapot és a megfelelő megállapodást.

A pályázattal kapcsolatos eljárás – a szervezeti igazolások kiadását is beleértve – ingyenes. A KMEDT-, illetve a másik rendszerben a KMPSZ-tagság hiánya nem kizáró ok. A pályázatokat mindkét rendszer esetében 2015. november 15-ig kell benyújtani. Ezt követi a pályázatok feldolgozása és ellenőrzése, illetve a magyarországi döntéshozónak történő továbbítása. A döntést követően kerül majd sor a támogatások kifizetésére.

Gulácsy Géza,
a „KMKSZ”JA igazgatója