Fokföldi ibolyák kiállítása Ungváron

2015. október 30., 16:24

Október 29-én az Uzsgorod művészeti galéria termében fokfoldiibolya-kiállítást nyitottak. A csodaszép virágokat nemcsak megtekinthetjük, hanem meg is vásárolhatjuk.

A virágokat a huszti Rimma Szoszorova hozta el megyeszékhelyünkre. A hölgy sok éve foglalkozik az ibolyák gyűjtésével. Jelentős mennyiségű ibolya közül választhatnak a virágkedvelők, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

„20 éve nevelek fokföldi ibolyákat. 10 éve profi szinten művelem, csakis fajtajellegűekkel foglalkozom. Jelenleg 600-800 fajta ibolyám van. Nemrég elkezdtem a begóniák szaporítását is, közülük is vannak az ibolyákhoz hasonlók, amelyek egész évben virítanak” - meséli a gyűjtő.

Rimma Szoszorova szinte egész napját a növények között tölti. Elmondta, hogy 3 órájába telik, míg meglocsolja őket, ezenkívül gyakran kell őket átültetni és a rendelések elküldésével is ő foglalkozik. Az új fajokat tenyésztőktől vásárolja, egy levél ára 50 hrivnya és 50 dollár között mozog. Ahhoz, hogy egy levél virágzó növénnyé nőjön, egy év szükséges.

A kiállítás november 1-ig tart.

(goloskarpat.info/VV)