Nem sikerült teljesíteni a sorkatonai sorozást a Técsői járásban

2015. november 10., 17:50

Nem sikerült a sorkatonai sorozás a Técsői járásban. A járásból 27 személyt kellett volna besorozni szolgálatra.

A sorozás problémáit a járási tanács ülésén tárgyalták meg. A Técsői Járási Hadkiegészítő Parancsnokság helyettes vezetője, Jurij Kljusnik elmondta, hogy az önkormányzati szervek katonai nyilvántartói felelnek a behívók kézbesítéséért, s nem mindegyikük végzi el a rábízott feladatot.

Egyelőre csak Bedevljából, Vonihovoból, Dubovéről, Kaliniból, Neresznicáról, Ternovéről és Aknaszlatináról érkeztek meg a hadkiegészítő parancsnokságra a behívott személyek. A többi faluban nem találtak sorkatonai szolgálatot teljesíteni akaró fiúkat. Ezért a hadkiegészítő parancsnokság úgy döntött, hogy ezekben a falvakaban megerősítik a behívásokat kézbesítő szerveket.

Jurij Kljusnik hozzátette, hogy növelték a sorkatonák szociális védelmét. A katonák, akik a Fegyveres Erők sorait fogják növelni, rögtön kézhez kapnak kéthavi minimálbérnek megfelelő összeget, nem küldik őket a terrorellenes művelet (ATO) helyszínére, mindannyiuk azon katonai egység állandó bázisán fog tartózkodni a szolgálat végéig, ahová be lett sorozva.

(ua-reporter.com/VV)